12 Ocak 2008 Cumartesi

Adana Kebap

Adana Kebap mit Fladenbrot und im Uhrzeigersinn, Joghurt, Petersilie, Zitrone und Rettich, Salat und mit Sumak gewürzten roten Zwiebeln.
Adana Kebap ist eine Spezialität aus der türkischen Stadt Adana. Das Fleischgericht aus auf speziellen Spießen über Holzkohle gegrilltem Hackfleisch wird im Original mit gegrillten Tomaten und Peperoni, Fladenbrot, Joghurt, Petersilie, Zitrone, Rettich, Blattsalat und gewürzten roten Zwiebeln gereicht, selten gibt es auch Reis und Cacık dazu.
Das Hackfleisch wird in Adana mit großen Messern von Hand aus fettem Hammel- oder Lammfleisch hergestellt. Gewürzt wird es mit Salz, Pul Biber und nach Wunsch mit Chili. Pro Portion wird die fertige Masse in zwei Hälften geteilt, die zum Grillen um einen flachen

Adana Kebabı

Malzemeler :Yağsız dana bonfile,1kgKuyruk yağı,100grKuzu boşlugu,100gr
Karabiber,İsot,Tuz,2 adet soğan,1 adet maydonoz

Yapilis Tarifi :Dana bonfile,kuruk yağı,kuzu boşluğu'nu kasaptan alırken hepsinigeniş kıyma aynasında çektirin.Çektirdiğiniz kıymayı baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun ve buzdolabında bir gün bekletin.Soğanımızı rendeleyelim ve maydonozlarımızı ince,ince kıyalımsoğanla maydonozu karıştırıp onuda birgün bekletelim.Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydonozu tülbent yardımıylasüzdürelim ve kıymamıza katalım ve yarım saat yoğurup dolaptadinlendirelim soğuyana kadar.Şişe takarken şilerimizi sıvı yağla yağlayıp mangalın üstünde ısıtıpetlerimizi takalım. Neden etlerimiz daha rahat tutsun diye.Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ yada suyla ısatalımetimiz elimize yapışmasın ve ayrıca şişe takarken etimizi parçalamayalım.Elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup sağ elimizi parmak ucuylaşişin üstüne koyalım ve şiş avumuzun içine orturduğu zamandortm parmağımızla yukardan aşaığıya etimizi şişe yayalım.


Hiç yorum yok: